Szabó Lajos Mátyás Tartalom Elõzõ Következõ

SZABÓ LAJOS MÁTYÁS (MSZP): Elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõház! Kedves Schamschula Képviselõ Úr! Meghatottan hallottam, hogy mennyire nagyon a szívén viseli ön az autópályadíjak nagyságát, és az is mély megelégedéssel töltött el, hogy ön itt a felszólalásában arról is szót ejtett, hogy vajon miként lehetne gyorsítani annak a sztrádahálónak a kiépítését, amely közelebb visz bennünket az Európai Unióhoz, az egész fejlett Nyugat-Európához.

Önnek kétségtelenül igaza van, csak meglepett a történetben az ön neve alatt most szereplõ felirat, a "független" szó. Ahogy visszalapozok gondolataimban a '94. évig, akkor bizony más volt az ön neve alatt kiírva e Ház tábláján, legjobb emlékeztem szerint akkor, az elõzõ ciklus végén ön egészen pontosan a kormány épp ezekért a dolgokért felelõs minisztere volt. És amikor az autópályadíjak "magasságáról" beszél, akkor bizony el kellene gondolkodnia - még most is - azon, hogy vajon azok a koncessziós szerzõdések, amelyeket ön mint felelõs miniszter írt alá, mennyire játszanak szerepet ebben a mai napig is. Vagy azon is el kellene gondolkodnia, hogy az elsõ négy évben miért csak az elkezdésig jutottak abban, hogy az 1-es autópálya rövidke hiányzó szakaszát végre megépítsék, hogy az összeköttetésbe kerülhessen az európai eurosztráda-rendszerrel.

Azt kell mondanom, hogy amikor ön örökséget emleget, azt hiszem, errõl az örökségrõl mi is számot adhattunk vagy kellett volna adnunk, jobban, sokkal jobban figyelmeztetve mindenkit erre az örökségre '94- 95-ben.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap