Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Joggal kérdezhetik tõlem, hogy érdemes-e olyan emberrel vitatkozni, akinek képviselõi tevékenysége döntõ részét az ellenzék idõnként pocskondiázása, rágalmazása... (Fütty az SZDSZ padsoraiban.), az ellenzéki képviselõk munkájának bírálata teszi ki. Sokan azt mondják közülünk, hogy itt különbözõ pszichológiai effektusok vannak, pitbull-effektusról beszélnek, én ezt nem hiszem. Azt gondolom, hogy Bauer Tamás olyan matrózként viselkedik, olyan világjáró matrózként, aki már régóta volt a szárazföldön, és mindenrõl ugyanaz jut az eszébe. Ugyanez jut az eszébe, amikor adótörvény van, ugyanaz jut az eszébe, amikor költségvetési törvény van, ugyanaz jut az eszébe, amikor zárszámadás van. Én egyébként örülök annak, hogy a Fidesszel foglalkozott, mert most azért van módom néhány állítására reagálni.

Az egyik, hogy kinek van igaza. Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy a Fidesznek van igaza ebben a kérdésben, inkább azt gondolom, hogy nekünk, de nem vagyok biztos benne, és azokat a kormánypárti képviselõket, akik most bennünket ezzel vádolnak, arra szeretném emlékeztetni, hogy a népszavazás alkotmánybírósági döntése elõtt is lehurrogták az ellenzéki képviselõket, nem adtak nekünk igazat, és most behúzott füllel, farokkal kell az Alkotmánybíróság véleményét elfogadniuk. (Zaj, derültség a kormánypártok soraiban.)

Azt gondolom, hogy nincs ellentét a Fidesz állításában. A Fidesz örül annak, hogy a kormány felhagy a keresletszûkítõ politikájával, felhagy a jövedelmek csökkentésével, de nem örülünk annak, hogy egyes kiadási tételek indokolatlan mértékben növekednek, többek között a Miniszterelnöki Hivatal kiadása. Mi tehát fenntartjuk az álláspontunkat: a családok, az oktatás, a kis- és középvállalkozók kell hogy elõnyt élvezzenek.

Befejezésül: ha már az állításoknál tartunk, Bauer Tamás 1981-ben "Tervgazdaság, beruházás, ciklusok" címmel kiadott egy könyvet. Nem tudom, önök olvasták-e, tisztelt képviselõtársaim, én olvastam. Azt gondolom, hogy mindenkinek meg kell adni a megváltozás lehetõségét. Én ezt a lehetõséget Bauer Tamásnak ezentúl is megadom. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap