Varga József Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA JÓZSEF (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Valóban Gyimóthy Géza képviselõ úr váltotta ki azt, hogy szükséges közvetlenül utána szólni néhány kérdésben, méghozzá azért, mert mi nemcsak jelszavak, jeligék és szlogenek szintjén szoktuk megfogalmazni az elõttünk álló feladatokat, hanem alaposan elemezzük a társadalom, a gazdaság folyamatait és ennek megfelelõen különbözõ célokat tûzünk magunk elé, feladatokat vállalunk fel, és ezeket igyekszünk tisztességgel teljesíteni.

Úgy gondolom, hogy akkor, amikor õ arról beszélt, hogy elavult szerkezetet akarunk támogatni ebben a költségvetésben és más költségvetésekben is, akkor arra kell õt emlékeztetnem, hogy az elõzõ kormány idején, annak egyik politikai államtitkára - igaz, hogy egy idõ után õt félreállították - saját maga ismerte el, hogy Magyarországon olyan magas színvonalú volt a mezõgazdasági termelés - amirõl Gyimóthy képviselõtársam is biztos, hogy tud, hiszen ebben az ágazatban tevékenykedett, ebben dolgozott -, hogy a Nyugatról érkezõk megcsodálták az itteni színvonalat. Ugyanis nem fordult elõ az, hogy mûveletlenül, elhanyagoltan, parlagon lettek volna területeink, hanem korszerû nagyüzemi méretben, versenyképesen, európai és világszínvonalon is versenyképesen termeltünk.

Ezeket a korszerû üzemeket szeretnénk mi újra megerõsíteni, azt szeretnénk, hogyha Magyarország megerõsödve kerülne be az Európai Unióba és nem kellene attól rettegnünk, hogy versenyhátrányunk növekedni fog-e, hanem elõnyünk biztos tudatában nyugodtan gazdálkodhatnánk, tevékenykedhetnénk az egész világ felvirágoztatása érdekében. Ezeket az üzemeket elhanyagoltnak, illetve elavultnak tekinteni, azt hiszem, egy kicsit szakmai hiányosságokat felvetõ kérdés. Csak példaként említeném, hogy sokkal magasabb színvonalú volt például annak idején a vetõmag-termeltetés, emlékeztetnék arra, hogy alapvetõen ehhez jók Magyarország adottságai. Sorolhatnám még ezeket, de letelt a két percem.

Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap