Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm, elnök úr. Hegyi képviselõ úr, csak a történelmi hûség kedvéért: a Független Kisgazdapárt kezdettõl fogva, tehát újraindulása óta a '47-es földprogram alapján áll, amikor 115 hektár, azaz 200 hold fölött a '47-es földprogram alapján az egyházi és világi nagybirtokokat elvették, és valóban a magyar nemzet jövõje szempontjából azok az emberek jutottak oda, akik a faluban élni, dolgozni akartak, hogy egyáltalán a magyar nemzet megmaradjon. Természetesen a Független Kisgazdapárt nagybirtokellenes volt akkor is, és most is az a maga módján.

Azt akarom elmondani: nemcsak földet vettek az egyházaktól. Természetesen mi kezdettõl fogva azt támogattuk, hogy az egyházaknak, külön a gyülekezeteknek 115 hektárig igenis adják vissza az elrabolt földet. Sajnos önök nem szavazták meg az elõzõ parlamentben. El kell mondani, hogy a parlament többsége nem szavazta meg. Viszont épületek voltak, tisztelt képviselõ úr, és ön nagyon jól tudja mint az adott bizottságban lévõ tag, hogy az egyházi épületek sorsa nem rendezõdött. Ezt a püspöki kartól kezdve bármelyik más egyházi tisztségviselõ is el tudja mondani.

A másik: egyetértek önnel abban (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.), hogy a költségvetési vita során legyen együttmûködés. Természetesen együttmûködünk, hogy akár a hitoktatói, akár a többi egyházi kérdésben megfelelõ helyre kerüljenek ezek a kérdések. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap