Keller László Tartalom Elõzõ Következõ

KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Sok mindennel egyet lehet érteni a tekintetben, amit Sasvári képviselõtársam mondott, sok mindent át kell gondolnunk az elkövetkezendõ idõben lakástámogatás, lakásépítés vonatkozásában. De az igaz, amit Gaál Gyula képviselõtársam itt az elõbb kétperces reflexiójában mondott: a jövõben, 1998-ban jelentõsen növekszik a lakásépítések támogatása, ami a központi költségvetésbõl megvalósul.

Sasvári képviselõtársam kiemelt egy sort a népjóléti fejezet költségvetésébõl, és arra utalt, illetve azt jelezte, nagyon sajnálatos az, hogy ez a támogatási forma megszûnt. Én borzasztóan sajnálom azt, hogy ennek a tartalmi kifejtése nem történt meg a képviselõ úr által, hiszen valóban ez az elõirányzat jövõre nem lesz. Viszont már néhány sorral feljebb nem nézett képviselõtársam, oda, ahol az otthonteremtési támogatás elõirányzata szerepel. Örültem volna, ha ennek a bõvülésérõl beszél, ami azt jelenti, hogy 250 millió forintról 600 millió forintra növekszik ez a támogatás, természetesen más célokkal, mint amit a korábbi elõirányzat támogatott.

De idõközben elfogadtuk a gyermekek védelmérõl szóló törvényt, és ebbõl következõen számos új feladata jelentkezik a központi költségvetésnek. Úgy gondolom, az lett volna a helyénvaló, ha ezt az egész lakástámogatási rendszert egy kicsit komplexebb módon próbálja értékelni Sasvári képviselõtársam, és nemcsak az elmaradt tételekrõl szól, hanem a plusz tételeket is megpróbálja hozzászólásában megjeleníteni.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap