Varga József Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA JÓZSEF (MSZP): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Torgyán képviselõtársam nagyon sok általánosságot mondott, de néha azért a számok világába is elkalandozott. Minden ilyen alkalommal azonban megütötte a fülemet, hogy a hivatalos adatoktól eltérõ adatokat és információkat szolgáltatott részünkre. Még akkor is, ha õ a KSH adatait idõnként kétségbe vonta, máskor meg idézett belõlük, fontos lenne elfogadni a hivatalos adatokat, már csak azért is, mert azok talán megbízhatóbbak, mint a Kisgazdapárt saját számításai.

Ebbõl az adatállományból szeretném elmondani képviselõtársamnak - amennyiben még meghallgatja (Pozsgai Balázs: Elment már!), akkor már csak a hallgatóinknak mondom -, hogy az általa említett 1,2 százalékos bruttó hazai terméknövekedés helyett a statisztikai adatok azt tartalmazzák, hogy a második negyedévben 4,3 százalékkal, az elsõ félév átlagában összesen 3,2 százalékkal növekedett a bruttó hazai termék.

A következõ a munkanélküliség alakulásával kapcsolatos adatsor, amit õ említett. Erre vonatkozóan azt szeretném elmondani, hogy az iskolát az idén befejezõk miatt valóban kimutatható mintegy 0,2 százalékos növekedés 1997 júliusában, de ez még mindig azt eredményezi, hogy 10,3 százalékról mindössze 10,5 százalékra emelkedett a munkanélküliek aránya, amit önmagában soknak tartunk, de a javulás mégiscsak látható az elõzõ évhez viszonyítva, hiszen akkor még 10,8 százalék volt ugyanez a mutató. Tehát 0,3 százalékkal alacsonyabb a munkanélküliek aránya, mint az elõzõ évben volt.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap