Mádi László Tartalom Elõzõ Következõ

MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Varga képviselõtársam - mert önnek címzem azt a néhány gondolatot, amit késõbbi felszólalásomban majd bõvebben ki fogok fejteni. Nem lehetünk elégedettek e Házban, a Parlament falai között azzal a helyzettel, amit ma a munkanélküliség kapcsán tapasztalunk az országban, sem statisztikailag, sem pedig az emberi sorsok tekintetében.

Sajnálatos módon a munkanélküliség csökkenése érdemlegesen nem mutatható ki, stagnálás van. Kósáné Kovács Magdát kellene megkérdezni errõl, aki az elõzõ ciklusban mindig hosszan beszélt arról, hogy nem a regisztrált munkanélküliek kimutatott száma a munkanélküliség egyetlen és legfõbb hivatalos jelzõszáma, hanem ennél sokkal több dolog jellemzi a munkanélküliséget. Azt gondolom, igaza volt, és ma is igaza van. Rengetegen tûntek el, rengetegen váltak inaktívvá, s a mai világban esélyük sincs arra, hogy foglalkoztatottakká váljanak. A munkanélküliség problémája a mai Magyarország egyik legfontosabb, de nem kellõen kezelt, a kormányzat részérõl nem kellõ prioritást és támogatást kapó területe.

Tisztelt Képviselõtársam! Tehát nem lehetünk elégedettek a munkanélküliség kezelésével, és ezt a késõbbiek során statisztikai adatokkal és egyéb folyamatokkal alátámasztva is bizonyítani fogom a felszólalásomban.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

(10.30)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap