Béki Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Tisztelt Képviselõtársaim! Elnök Asszony! Természetesen tudom, hogy a belügyminisztériumi tárcánál, az önkormányzatok felé irányított kasszában van elhelyezve a nagyobb tétel, a mintegy 77 milliárdos tétel, ami összevontan szociális és gyermekvédelmi témákra fordítódik - de ez mûködési költség! És ha nem tartunk ott, hogy a hálózat ki lenne építve, akkor persze ott sem jelenik meg majd a nemlétezõ családsegítõ szolgálatok, gyermekjóléti szolgálatok kiépítésének költsége.

Tisztelt Államtitkár Úr! Itt van a kezemben a költségvetés részletes indoklása, ahol úgy fogalmaztak gyermekvédelmi intézmények fejlesztésével kapcsolatban, hogy '98-ban minimum negyven új lakóegység kialakítása lenne szükséges, az utolsó mondat pedig arról szól, hogy a '98-as keretbõl legfeljebb tíz pályázati igény elégíthetõ ki.

Azt gondolom, hogy indokolt az aggodalmam: ahhoz, hogy a gyermekvédelmi törvény tényleg érdemben meg tudjon valósulni, valóban erõfeszítéseket kell tenni a hálózatépítés területén, a lakásotthonos elhelyezési formák kiépítése területén, és igen, ehhez több pénz kellene a népjóléti fejezetben is.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap