Kis Gyula József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS GYULA JÓZSEF (MDF): Köszönöm szépen, elnök asszony. Utalás történt itt egy tegnap esti vitára; valóban, errõl már tegnap este véleményt cseréltünk. Most azonban úgy tûnik, hogy teljesen hiába, mert ugyanazokat az érveket halljuk az államtitkár úrtól, és ugyanazokat Kertész képviselõ úrtól. Kérem, itt most nem a rászorultsági elvet vitatta a képviselõ asszony, tehát ezt ide hozni, úgy tûnik, hogy egy fel nem tett kérdésre adott válasz volt az ön részérõl.

Tény az, hogy az egész családtámogatási rendszer alapja a családi pótlék, az arra való rászorultság, illetve annak mértéke. Tehát akkor megint csak emlékeztetnem kell önt arra, amit tegnap este elmondottam: mi '96-ban 96 milliárdot, jövõre 112, 9 milliárdot kívánunk erre fordítani, és ez mindössze 18 százalékos növekedést jelent; '96 és '98 között az infláció viszont minimum 32 százalékos volt, tehát itt további elvonásokról van szó.

A második: hogy az államtitkár úr arra utal, hogy más tárcáknál is vannak pénzek, természetes, de azok eddig is voltak. Itt most a népjóléti tárcánál '96-tól jövõ évig 720 millióról 600 millióra csökkent a gyermek-, család- és ifjúságvédelmi intézményekre fordítandó támogatás összege. Tehát nem szinten tartották, nem reálértéken tartották, hanem csökkentették. És ezt bizony nem lehet elfelejteni, még akkor sem, ha tegnap estétõl ma reggelig aludtunk egy kicsit.

Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap