Mádi László Tartalom Elõzõ Következõ

MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Elnök Asszony! A Fidesz- Magyar Polgári Párt nevében néhány megjegyzést hadd tegyek. Az egyik Kertész képviselõtársamhoz: a gyerekszámcsökkenés, amit Raskó képviselõtársam felszólalására említett. Azt gondolom, a kormányzatnak a családpolitika iránti érzéketlensége is egy oka a gyerekszámcsökkenésnek; sok más egyéb oka van, ezek dokumentálhatók a családpolitikára fordított kiadásokban. És akkor ne csak a családi pótlékot nézzük, hanem a gyerektámogatás, az adókedvezmény és a többi összefüggésében! (Burány Sándor közbeszól.) Ez az egyik dolog.

A másik: azért nézze meg, hogy a '85-ös pártkongresszusra milyen választási költségvetést csináltak a kommunista párt vezetõ tagjai. Azt gondolom, hogy választási költségvetés nemcsak '94-ben készült, hanem azt megelõzõen is. Azt, hogy ma miért vagyunk ilyen eladósodott állapotban, arra a kommunista központi bizottságok története elég jó példákat szolgáltat. Itt van Bauer képviselõtársam - azt hiszem, tudna errõl bõvebben mesélni.

Harmadik megjegyzés: a '94-es 3 százalékos GDP-növekedés a korábbi fizetésimérleg-hiányokkal nem nagyon függ össze, a külsõ-belsõ egyensúly összefügg. A fizetési mérleget ne keverjük, különösen a korábbiakat a '94-es költségvetés egyenlegéhez! Úgyhogy én ezekben sokkal pontosabb megfogalmazásokra kérném szépen a képviselõtársaimat.

Amit Burány képviselõ úr most itt legutóbb említett, a nem tudom... nyugdíj... (Burány Sándor: Özvegyi nyugdíjellátás.), azt most nem tudom pontosan idézni. Majd amikor konzultálunk, utána reagálok. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Helyes!)

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap