Kovács László Tartalom Elõzõ Következõ

KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Tisztelt Képviselõ Úr! Én õszintén szólva nem tudom, honnan veszi, hogy nem illik egy alkotmánybírót felhívni: én úgy gondoltam, hogy egy alkotmánybírót fel lehet hívni. Amit nem lehet: befolyást gyakorolni rá. De az én tájékoztatásom, ha végiggondolja, nem is alkalmas arra, hogy befolyást gyakoroljon, hiszen én a NATO-bõvítés menetrendjérõl adtam tájékoztatást.

Ha már a telefonnál tartunk: én õszintén szólva nem bántam volna, ha az Alkotmánybíróság elnöke felhív telefonon - nem tiltakoztam volna -, és lehetõséget ad arra, hogy tisztázzam ezt az ügyet, mielõtt õ 2 millió tévénézõ elõtt (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Így van! - Taps a kormánypártok padsoraiban.) valótlan állítással vádol meg engem.

Én úgy gondolom (Dr. Sepsey Tamás: Nyilvánosság - védelem!), tisztelt képviselõ úr, hogy Sólyom László elnök úr a maga részérõl lezártnak tekinti az ügyet, hiszen elzárkózott minden további nyilatkozattól. Én is szeretném lezártnak tekinteni az ügyet: ebben csak az akadályoz, ha ellenzéki képviselõk ezt újra és újra, teljesen értelmetlen módon, kizárólag politikai hangulatkeltés céljával (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Így van!) felvetik. (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret lejártát.)

Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap