Jeszenszky Géza Tartalom Elõzõ Következõ

DR. JESZENSZKY GÉZA (MDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Mindig szívügyem volt - és azt hiszem, ebben mindenki egyet tud érteni -, hogy jelenlegi határaink a tisztességes hazai és külföldi polgárok, határainkon kívül került rokonaink és barátaink, a turisták és az üzletemberek számára legyenek nyitottak, könnyen átjárhatóak.

Újabban azonban keleti határainkon a bûnözõk, az áru- és embercsempészek szinte szabadon garázdálkodnak. A költségvetésnek milliós károkat okozó benzincsempészet alakult ki, s a tisztességes szándékú utas sokszor órákat kényszerül várakozni - elsõsorban az ukrán határon - a sok, naponta többször is megforduló seftelõ miatt. Az Európai Unió szigorodó határ-ellenõrzési rendszere is sürgõssé teszi, hogy keleti határainkon végre rendet teremtsenek az illetékes hatóságok. Mintegy két hete errõl elhangzott egy minden konkrétumot nélkülözõ szándéknyilatkozat, hogy a keleti határokat meg kell erõsíteni; és éppen a mai napon a Magyar Nemzetben olvastam e témáról Krizsán Attilának, a Határõrség szóvivõjének a nyilatkozatát.

Most nem azt kérem öntõl, hogy részletesen ismertesse, hány csempésztõl hány karton cigarettát koboztak el, hanem azt, hogy jelentse be: eltökélte-e magát a kormány arra, hogy keleti határövezetünkben véget vet az egykori amerikai vadnyugatot messze túlszárnyaló vadkeleti viszonyoknak?

Várom válaszát. (Taps az MDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap