Jeszenszky Géza Tartalom Elõzõ Következõ

DR. JESZENSZKY GÉZA (MDNP): Köszönöm miniszter úr válaszát. Részben megnyugtató és elfogadható, de semmiképpen nem értek egyet azzal, hogy ez egy olyan tendencia, ami a határok megnyitásával kapcsolatban elkerülhetetlen és törvényszerû.

Saját személyes tapasztalataim, a többszöri határszemlék és turistaként használván ezeket a határokat, azt mutatták nekem, hogy a helyzet romlik: kifejezetten romlott az elmúlt három évben. És magam is tapasztaltam azt, hogy a Határõrség technikai felszereltsége kifejezetten elmarad a vám- és pénzügyõrség technikai felszereltségétõl.

Azután: jó, hogyha elkapjuk az embercsempészeket, de követjük-e a csempészett benzin útját? A helyi lakosok sokszor meg tudják nevezni, hogy merre vannak ezek az orgazdák. És nem tudom, hogy a közelmúltban sok motort tönkretevõ benzin esetében van-e nyom arra vonatkozóan, hogy az nem Ukrajnából származott-e.

Az ország és a törvénytisztelõ helyi lakosság a leghatározottabb fellépést várja el, és reméljük, hogy ezt tapasztalni fogjuk.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap