Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! A Magyar Szocialista Párt köztudottan igen gazdag párt. Az Állami Számvevõszék megvizsgálta a párt 1995. és 1996. évi gazdálkodásának törvényességét, és súlyos visszaéléseket állapított meg. Ezért a Magyar Szocialista Pártnak több mint 5 millió forintot be kell fizetnie az állami költségvetésbe, és ugyanekkora összeggel csökkentik a párt jövõ évi támogatását. Az ÁSZ megállapítása szerint a beszámolóban a párt megsértette a teljesség, a valódiság, a következetesség és a bruttó elszámolás elveit.

Hasonló nagyvonalúság tapasztalható akkor, amikor a Magyar Szocialista Párt által vezetett kormány az adófizetõ állampolgárok forintjait költi el. Nem érti az ország, hogy miért nem lehet gyorsított eljárással megvizsgálni a több százezer állampolgár által feltenni kívánt kérdés alkotmányosságát, és együttesen szavazni a NATO- ról és a földtulajdonlásról. (Moraj az MSZP soraiból.)

(14.50)

Igen tisztelt Országgyûlés! A Magyar Demokrata Fórum vállalja, hogy akár rendkívüli ülésnapon is kész arra, hogy a határozati javaslatot megtárgyaljuk, és ennek eredményeképpen olyan döntés is születhessen, hogy november 16-án két kérdésrõl fognak szavazni a magyar állampolgárok: az ország biztonsága szempontjából igen fontos NATO-ról és az ország jövõje szempontjából hasonlóképpen igen fontos földtulajdonlásról.

Ha egyidejûleg bocsátjuk népszavazásra a két kérdést, közel 2 milliárd forintot lehet megtakarítani. Ezért kérdezem miniszter urat: valóban olyan gazdag-e ez az ország, hogy 2 milliárd forintot a kormány hatalmi gõgtõl vezérelve kidobhat az ablakon?

Köszönöm szépen. (Moraj a kormánypártok padsoraiban. - Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap