Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknõ! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! Borsod-Abaúj-Zemplén megye 10 rendõrkapitánysága közül az elsõ rendõrkapitányság mûködési területe terjed ki Abaújra, 82 települést foglal magába ez a terület. Az encsi rendõrkapitányság állományának létszáma 116 fõ, közterületi szolgálatot lát el 91 fõ. Jelenleg az õrsök létszáma a következõ: Szikszó 12 fõ, Gönc 11 fõ, Krasznokvajda 7 fõ.

Ami a hároméves fejlesztési programot illeti: egyrészt tájékoztatom képviselõ urat, hogy 1997-ben 5 fõs létszámfejlesztést kapott az encsi kapitányság, '99-ig viszont a szikszói õrs jelenlegi létszáma 12 fõrõl 18 fõre változik, a gönci és krasznokvajdai rendõrõrsöké 11, illetve 7 fõrõl egyaránt 16-16 fõre változik, illetve egy újonnan megszervezésre kerülõ rendõrõrs is létrejön Vizsolyban 16 fõvel. Válaszom tehát a képviselõ úr kérdésére az, hogy igen, várható létszámfejlesztés, és remélem, hogy Abaúj térség közbiztonságára ez jótékony hatással lesz.

Meg kell azonban jegyeznem, hogy miközben 1997 elsõ nyolc hónapjában Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 10 százalékkal emelkedett az ismertté vált bûncselekmények száma, az encsi rendõrkapitányság illetékességi területén ugyanezen idõszak alatt 10,9 százalékos csökkenés volt tapasztalható.

Remélem, hogy a középtávú fejlesztés eredményeként a végrehajtott létszámfejlesztések, a tárgyi feltételek javítása, a térség rendõri állományának és létszámának stabilizálása hosszú idõn keresztül is képes lesz garantálni Abaújnak és térségének a megfelelõ biztonságát. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap