Pokorni Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Néhány rövid megjegyzés: a házbizottság ülésén valóban én fogalmaztam meg azt a gondolatot, hogy a kormány úgy mozdíthatja elõ a kompromisszum létrejöttét, ha megfontolja a földtörvény módosításának visszavonását. Ma sem szégyellem, hogy a többi megoldási javaslatot, ügyrendi eljárási javaslatot is tartjuk. Azt gondolom, hogy a Fidesz és a Fidesznek a tárgyalásokban részt vevõ tagjai büszkék lehetnek arra, hogy szemben azzal, amit gyakran tapasztalunk, a megoldási pontokat, a közös pontokat kerestünk ebben a vitában is. Sajnálatos azonban az, hogy a miniszterelnök úr nem tudott garanciákat letenni e mellé a javaslat mellé... (Felzúdulás az MSZP padsoraiban.) - nem tudott, ezért az ellenzék nem tudta elfogadni ezt a javaslatot.

Hadd említsek egyetlenegy példát Eörsi Mátyásnak az idõhúzásra. (Közbeszólás: Alkotmánybíró-választás!) Tudniillik volt arra példa ebben a Házban, hogy benyújtottunk egy javaslatot, egy áthidaló megoldási javaslatot, a megoldási javaslatot azonban azért nem vette át ez a Ház, mert nem volt rajta iktatószám.

Egy gond volt csak: az iktatószámot épp annak kellett volna adnia, aki ezt a kifogást használta az elutasítás alátámasztásául. Ennyit szerettem volna csak az ön figyelmébe ajánlani. Nem vett részt ezeken az üléseken, de sajnos, ilyen szomorú példákkal is lehet gazdagítani azt az idõhúzó tárházat, amire eddig már elég sok és színes példát láttunk.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap