Toller László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! A két percet sem kívánom kihasználni, de két megjegyzést hadd tegyek a "Mibe kerül?" címû Pokorni-dramaturgiához.

Szépen elmondta, hogy ez a népszavazás 2 milliárdba kerül, de akkor, amikor az ellenzéki képviselõtársaink az alkotmányügyi bizottságban amellett érveltek, hogy mégiscsak fordítsuk meg a dolgot, és külön legyen a két népszavazás, ez esetben jegyzõkönyvi tanúságok vannak arról, hogy amellett érveltek, miszerint nem számít, mennyibe kerül, ha külön tartjuk a népszavazást, mert a demokrácia igen drága.

A másik oldalról azon túl, hogy Hack Péternek igaza van abban, micsoda kárpótlásokat kellene fizetni azoknak a külföldieknek, akiknek a késõbbi törvényalkotás után a tulajdonjogát megvonnánk, azon túl azért van még egy szempont: az, hogy a földtörvény és az ezzel járó más szabályozások, például a haszonbérlet, a jelzálog újraszabályozása, illetve ennek az elmaradása több száz milliárdos kárt okoz a magyar mezõgazdaságban, és nem kétmilliárddal mérhetõ.

A harmadik egy javaslat: a Fidesz és az MDF fizesse be a 2 milliárd forintot, a székház árát, amivel tartozik az állami költségvetésnek (Az elnök csenget.), és 800 millió forint... (Az elnök kikapcsolja a képviselõ mikrofonját.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap