Kónya Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÓNYA IMRE (MDNP): Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Országgyûlés! Magam is azok közé tartozom, akikre Boross Péter utalt, hogy meglehetõsen rosszkedvûen hallgatom ezeket a kétperces replikákat.

Tisztelt Képviselõtársaim! Abban mindenki egyetért ebben a parlamentben, hogy alig több mint három hét múlva Magyarország jövõjérõl hívjuk a választópolgárokat az urnához. Végiggondolták-e azok, akik most itt, az ország nyilvánossága elõtt egymásra hárítják a felelõsséget, jogi csûrés-csavarásokba bocsátkoznak, azt, hogy ki hogyan teszi lehetetlenné a NATO-népszavazást, hogy hogyan reagál erre a választópolgár? Itt mindenkinek arra kellene most koncentrálni, hogy ki-ki a maga mögött álló választói réteget arra indítsa, hogy menjen el a NATO-ra szavazni, és álljon ki a magyar társadalom minél nagyobb része minél meggyõzõbben egy Magyarország jövõjét tényleg évszázadokra meghatározó kérdésben.

Ezt a mozgósítást csak olyan pártok tudják elvégezni, amelyek hitelesek a választópolgárok elõtt. Ez a fajta vita, ami itt zajlik, nem növeli a pártok hitelességét, sem az ellenzéki pártok, sem a kormánypártok hitelességét. Hogyan fog elmenni a választópolgár, és hogyan fog kiállni a NATO-csatlakozás ügye mellett? Ezt kérdezem önöktõl, képviselõtársaim, és azt kérem, hogy a hátralévõ idõben valóban a fõ feladatra koncentráljunk, a NATO-népszavazás ügyére, és ne egymás lejáratására, mert a Magyar Demokrata Néppárt szerint a NATO- csatlakozás ügye nem egyik vagy másik párt érdeke, hanem nemzeti érdek.

Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps mindkét oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap