Kutrucz Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Engem az államtitkár úr reagálása késztetett egy kétperces felszólalásra. Szeretném világossá tenni; ugyanis azt mondta, hogy lássuk be, hogy vannak fontos és kevésbé fontos kérdések. Ez azt a látszatot keltheti, mintha a Magyar Demokrata Néppárt a földkérdést a kevésbé fontos kérdések közé sorolná.

Ezért szeretném tisztázni: a Magyar Demokrata Néppárt úgy véli, hogy a földkérdés is a nagyon fontos kérdések közé tartozik, és nagyon sajnálatos, hogy így alakult a helyzet, ahogy alakult. Ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy ebben az elmérgesedett helyzetben egyszerûen nincs már lehetõség a felek kompromisszumképtelensége miatt arra, hogy a földkérdés is felkerüljön a november 16-i népszavazási kérdések közé. Szerencsétlen dolognak tartjuk, hogy ez nem így van. Jó lenne, ha így lenne, de - hogy mondjam - úgy gondoljuk, a helyzetet tudomásul kell venni, ha reálpolitikusok akarunk lenni.

Egyetlen pillanatig nem álltunk ebben a kérdésben a kormány mellé. A kormány rengeteget hibázott ebben a kérdésben; ha lehet mondani, akkor nagyobbat, mint az ellenzék többi pártja. De úgy gondoljuk, hogy az nem egy követhetõ álláspont, hogy lássuk, uramisten, mire megyünk ketten - ha nem sikerül megmenteni a földkérdés népszavazásra tételét, akkor üssük agyon a NATO-t is! Ezt nem tudjuk elfogadni, ezért állunk ki sorozatosan amellett, hogy most már arra koncentráljunk, hogy a NATO-népszavazás eredményes és sikeres legyen, méghozzá olyan irányban, amely a patkó mindkét oldalán egyformán jónak tekintendõ, vagyis támogassák az emberek az NATO-népszavazást és a NATO-ba való belépést. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap