Balsai István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Hack Péter Képviselõ Úr! Hogyha ez így van, ha önök most õszintén úgy látják az államtitkár úrral együtt, aki szintén a Szabad Demokraták Szövetségének a tagja, hogy a NATO-kérdésben nem osztja meg a közvéleményt - legalábbis a parlamenti erõket - a kérdésre adandó válasz, viszont nagyon megosztja a föld ügyében, akkor vajon három héttel ezelõtt miért kezdett a Szabad Demokraták Szövetsége egy háromigenes kampányba nem mással mint az elnökkel, aki egyúttal belügyminiszter, Budapest fõpolgármesterével, és még egy miniszterrel, az 1989-es négy igenes népszavazásra valamilyen nosztalgiaként emlékeztetve?

Ha így van, tisztelt Hack Péter képviselõtársam, akkor nem gondolták, hogy az a két kérdés, amit önök oda akartak erõltetni, megosztja a magyar társadalmat? Akkor miért nem tetszettek arra gondolni, hogy ez az összekapcsolás és egy háromigenes kampánnyal kapcsolatos intézkedés - még mielõtt az Országgyûlés döntött volna, hozzá kell tennem - eléggé furcsa volt. Furcsa volt megindítani pénteken egy kampányt, amikor kedden fog dönteni az Országgyûlés - de ez megtörtént. Akkor arra szeretnénk választ kapni, hogy milyen alapon kampányoltak - politikai kampányt indítva - a földkérdésre adandó válasz kapcsán az önök álláspontja mellett, ha igaz az, amit az imént mondott, hogy megosztja a társadalmat ez a kérdés. Miért kell akkor három héttel késõbb minket arra figyelmeztetni, hogy a mi kérdésünk meg fogja osztani a választóközönséget a NATO-val kapcsolatban?

Egyébként arra szeretnék emlékeztetni, hogy az én tudomásom szerint a népszavazás a világon mindenütt olyan kérdésekre keres választ, ami megosztja a véleményeket, mert igennel is lehet szavazni, meg nemmel is. Ebben semmi rendkívüli nincsen, képviselõ úr!

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap