Hack Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HACK PÉTER (SZDSZ): Köszönöm szépen! Tisztelt Képviselõház! Az SZDSZ miért kezdett el háromigenes kampányt? Azért, mert az SZDSZ-nek az volt a meggyõzõdése - és most is az -, hogy a kormány által javasolt és a parlament által elfogadott kérdések a benyújtott földtörvénnyel együtt egyértelmûen és világosan megválaszolható kérdések voltak. (Demeter Ervin: Csak egy hibájuk volt!) Az ellenzék által feltett kérdésre ellentétes választ ad Orbán Viktor és Szájer József, Balsai István és Medgyasszay László. (Dr. Balsai István közbeszól.) Ugyanazzal a kérdéssel kapcsolatban egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat mondanak.

(19.20)

Ezért az a meggyõzõdésünk, hogy ha most, három héttel a népszavazás elõtt eldõl, hogy ebben a kérdésben népszavazni kell, akkor nem várható el a választópolgároktól, hogy akár az igen, akár a nem válasz esetén tudják, hogy mire mondtak igent vagy mire nemet, ha azok a képviselõk, akik gyûjtötték az aláírásokat, akik maguk fogalmazták meg a kérdést, õk sem tudják, hogy mi az igennek a következménye, és mi a nemnek a következménye. Ez szerintem különbséget eredményez.

A kormány kérdései mögött ott volt az a konkrét törvényjavaslat, amely világossá tette, hogy a kormány mit kínál azoknak, akik igent válaszolnak a kérdéseire. Ezért volt az, hogy meggyõzõdésünk szerint akkor lehetett volna felszólítani a választópolgárokat, hogy vegyenek részt ezen a népszavazáson.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap