Szabad György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Minden erõmmel igyekeztem megtartóztatni magamat, hogy szóljak; sok mindent elmondtam ebben a kérdésben sok körben, sok vitának részeseként. Úgy gondolom, fel kell tételeznünk egymásról - s most ellenzék és kormányoldal vonatkozásában beszélek -, hogy akik azt mondják, hogy támogatják a NATO-ba való belépést, és meg is teszik, azok nagyon õszintén teszik. És fel kell tételeznünk azokról, akik a földkérdésben különbözõ álláspontokat vallanak - noha az álláspontjuk kormány-ellenzék viszonylatában vagy akár a kormányoldalon és az ellenzéki oldalon belül nem azonos -, hogy ugyancsak nagyon komolyan gondolják. Ezzel egy kicsit talán Mádai Péter gondolatai legmélyére is utaltam.

Itt azonban kérem akkor, hogy mérjünk egyenlõen! Hack Péternél megértem - és mindig figyelek az õ véleményére; nem amiatt, mert õ egy bizottság elnöke, hanem mert érdemes figyelni a véleményére -, elfogadom azt, hogy õ a fogalmakat mélyen elemezni akarja, jogászként az utolsó ízig meg akarja érteni, hogy milyen jó vagy negatív elem van abban az bizonyos javaslatban. De kérem, gondoljon arra, hogy ugyanezt a másik oldalon állók vagy a kérdésre más látószögbõl figyelõk ugyancsak igénylik. Mikor volt és mikor lesz alkalom arra, hogy a jelenleg jogérvényes (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.) földkérdésbeli - köszönöm - törvényünk helyébe benyújtott kormányjavaslat hasonló alapos elemzésre kerüljön sor fogalmilag és egyébként.

Értsék meg (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.), hogy egyfelõl a pozitív kiállás a NATO mellett - én is annak a híve vagyok, mint ahogy pártom ezt kifejtette: feltétlen és abszolút, de a másik oldalon ismerjük az óriási aggodalmakat. És erre is figyelmeztetni akarunk.

Köszönöm. (Taps az MDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap