Kovács László Tartalom Elõzõ Következõ

KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Frakcióvezetõ Úr! Én nem a tévénézõknek, hanem önnek szeretnék válaszolni, úgyhogy önre nézek és nem a tévékamerába. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

A magyar kormány nem azt ígérte, hogy megoldja a kétnyelvû bizonyítványok ügyét, és azt hiszem, hogy erre nincs is lehetõsége. A magyar kormány felvetette, pontosabban Horn Gyula miniszterelnök vetette fel az augusztus 15-ei miniszterelnöki találkozón a kétnyelvû bizonyítványok ügyét, és ez szerepel abban az emlékeztetõben is, amelyet átadott. Meiar miniszterelnök akkor valóban azt ígérte, hogy a következõ tanévben ezt megoldják. Ez nem történt meg, sõt! A külügyi kormányzat pontosan tudja, hogy milyen lépéseket tettek. Ezzel ellentétes lépéseket!

Mi ezeket a kérdéseket napirenden tartjuk, megoldani nem tudjuk, csak a megoldásukat szorgalmazzuk. Erre van lehetõsége a magyar kormánynak. Ezt mi megtesszük, sõt nemcsak hogy tudjuk azokat az eseményeket, amelyeket ön említ, hanem arról is gondoskodunk, hogy ezt minél többen tudják. A jelek szerint elég sokan tudják, valószínûleg ezzel függ össze például az, hogy nem került sor az Európa Parlament, illetve a társult országok parlamentjeinek tervezett találkozójára Pozsonyban.

Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap