Dobos Krisztina Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Kicsit szomorúan veszem tudomásul, hogy amikor a bûnözésrõl van szó, akkor a miniszter úr nem ér rá... (Moraj a bal oldalon.), de úgy gondolom, hogy államtitkár úr meg tudja védeni a miniszterét, aki augusztus végén, szeptember elején több sajtótájékoztatót tartott arról, hogy javul a helyzet, és manapság már nem olyan nagy a bûnözés, mint a tavalyi évben volt.

Ezért az a kérdés merül fel bennem, hogy amikor 9 hónap alatt 40 ezerrel több bûncselekmény történt Magyarországon, amikor Csongrádban 50 százalékkal, Fejérben és Zalában 27 százalékkal nõtt a bûncselekmények száma az elõzõ évhez képest, amikor kábítószerezés kapcsán megkétszerezõdött, vagyis 556 esetben folytattak eljárást, amikor az okirat-hamisítás 24 ezerrõl 40 ezerre nõtt az idei évben, amikor a fõvárosban 98 ezer bûncselekményt követtek el, és amikor 706 gyerek tûnt el - és 172 ebbõl 11 éven aluli, akiket ma is keresnek -, és amikor az 56 milliárdos kárból csak 4,4 milliárdot sikerült feltárni a rendõrségnek a Legfõbb Ügyészség tájékoztatója szerint, akkor az a kérdés merül fel, hogy vajon javult-e a bûnözés helyzete Magyarországon. Az eredményességgel is nagyon komoly problémák vannak, hiszen tavaly 49 százalék volt az eredményes nyomozás, idén már 45,9 százalék, a fõvárosban pedig 33 százalék.

Az a kérdésem államtitkár úr, hogy mikor volt igaza a miniszter úrnak: augusztus végén, szeptember elején, amikor több sajtótájékoztatón a javuló helyzetrõl beszélt, vagy most - ez a kérdés merül fel -, amikor kiderült, hogy valóban romlik a helyzet (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.), ahogy az állampolgárok érzik?

Most mit mond a miniszter úr, két hónap alatt megváltozott a helyzet? Várom válaszát. (Taps az MDF padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap