Világosi Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Én komolyan veszem ezt a kérdést, csak azt is látni kell - amit ön is kiemelt -, hogy az ismertté vált okirat-hamisítások száma milyen nagy számban növekedett, 25 ezerrõl 40 ezerre. Én pedig azt hiszem, hogy mivel az emberölések, az emberölési kísérletek száma csökkent, a testi sértések száma csökkent, a házasság, család és nemi erkölcs elleni bûncselekmények száma jelentõs mértékben csökkent, ezek legalább annyira befolyásolják a közbiztonságérzetét egy embernek, mint az, hogy az okirat-hamisítások adott esetben nõnek.

Ezenkívül még az, ami az elmúlt idõszakban, elmúlt hónapokban, években a közvéleményt irritálta: jelentõs mértékben - több mint 15 százalékkal, körülbelül 16 százalékkal - csökkent például az ellopott gépjármûvek száma Budapesten, ami azt hiszem, megint csak eredmény.

Hogy a rendõrségnek milyen a helyzete? Azért nem szörnyû, azt egy pillanatig nem lehet mondani, ne túlozzunk (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.), erre kérném a képviselõ asszonyt.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap