Jeszenszky Géza Tartalom Elõzõ Következõ

DR. JESZENSZKY GÉZA (MDNP): Tisztelt Miniszter Úr! Ön a válaszában pontosan utalt azokra a gyakorlatokra vagy azoknak egy részére, amelyek az elmúlt korszakot - ha úgy tetszik, szocializmust vagy kommunizmust - jellemezték. Úgy tudom, hogy a borhamisításhoz szükséges technikai feltételek is akkor alakultak ki. (Derültség az MSZP soraiból. - Moraj.) Én is azt gondolom, hogy a jelen helyzettel kell foglalkozni, alkalmasint errõl is szívesen beszélgetünk.

Miniszter úr rövid távú intézkedésekrõl beszámolt a sajtónak is és most is. Azt szeretném hallani, és azt szeretném tapasztalni, hogy hosszú távú intézkedéseket dolgoznak ki.

A Magyar Demokrata Néppárt a borgazdálkodásról szóló törvényhez és a hegyközségi törvényhez tett módosító indítványokat, azonban ez is csak egy csepp a tengerben. Egy olyan politikát szeretnénk látni, amellyel ezt a nagyhagyományú ágazatot helyre lehet állítani, és különösen az európai uniós tagság elõtt már ezt az ágazatot versenyképessé lehet tenni (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.) ahelyett, hogy újabb nehézségeket hozzon az uniós tagság.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap