Kovács Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

KOVÁCS KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy mind a Gabonaforgalmi Egyeztetõ Tanácsban kialakult menetrend szerint, mind pedig a MÁV által elõállított kocsik száma alapján el lehetett volna látni a szállítási igényeket.

Szeretném kiemelni, persze a képviselõ úrnak nem is kell tudnia, de azok az összedarabolt kocsik, amelyekrõl õ beszél - valószínûleg 60 ezer vasutas csodálkozik most ezen a válaszon -, azokban a kocsikban a gabona szétfolyik, egy ütközés során megfolyik, ellehetetleníteni a szállítást. Tehát olyan kocsikban, amelyek alkalmatlanok a nemzetközi elõírásra, nem lehet, még itthon sem célszerû, külföldre pedig nem lehet gabonát szállítani. Ez az oka annak, hogy a kocsik egy részét, a használhatatlan kocsikat fel kellett darabolni, annak érdekében, hogy újakat vásároljon, elsõsorban gabonaszállító kocsikat a vasút.

Még egyszer szeretném hangsúlyozni: csak egy fegyelmezettebb és a megállapodásokat (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) betartó szállítmányozás esetén tud a MÁV megfelelni az igényeknek.

Köszönöm. (Taps az SZDSZ soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap