Homoki János Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Államtitkár Úr! Ahol Kuncze Gábor belügyminiszter úr megjelenik az országban, ott rendszerint javul a közbiztonság, vagy legalábbis nem romlik a statisztikák szerint; közben a bûnözés egyre nõ, a felderítés aránya egyre rosszabb. Megfogadtam államtitkár úr tanácsát, és elolvastam az újságot, amibõl az derül ki, hogy idén a tavalyi 49 százalékhoz képest 45,9 százalékra - a fõvárosban 33 százalékra - csökkent a felderítés aránya. Ez minõsíti rendõrség munkáját.

A KEI, a kormány ellenõrzési szerve kritikán alulinak minõsítette a gépjármûlopások elleni rendõri fellépést. A bûnmegelõzés az országban illuzórikus vágyálom, államtitkár úr! Megítélésünk szerint a közbiztonság csõdjét egyrészt a belügyi ágazat irányítási válsága, másrészt a gazdaság irányítási válsága idézte elõ. Tudniillik pénz nélkül, a gazdaság fellendítése nélkül nem lehet a rendõrséget rendbe tenni.

A kormány eszköztelen a közbiztonsági problémák megoldására (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.), ezért, államtitkár úr, nem tudom elfogadni a választ. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap