Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Azért kihirdetem az eredményt. Megállapítom, hogy a titkos szavazás során az Országgyûlés Gulyás József és Tóth Tihamér urakat az Országgyûlés jegyzõivé megválasztotta.

Engedjék meg, hogy Gulyás József és Tóth Tihamér jegyzõ uraknak eredményes munkát kívánjak az Országgyûlés és a magam nevében egyaránt! (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján ajánlás készítésére, illetõleg tárgysorozatba- vételrõl való döntésre az Országgyûlés elnöke kijelölte a bizottságokat. Errõl az érintett bizottságok közvetlenül kaptak értesítést. Az érdeklõdõ képviselõk a bizottsági fõosztály fõemelet 1- 2. számú szobájában tájékozódhatnak.

Tisztelt Országgyûlés! Emlékeztetem képviselõtársaimat, hogy a tegnapi ülésnapunkon az ingatlan-nyilvántartásról szóló törvényjavaslat általános vitájának lezárására a módosító javaslatok házszabályszerû benyújtása érdekében nem került sor.

Az általános vitát most lezárom, és indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 256 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, 9 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Korábbi üléseinken, valamint tegnapi ülésnapunkon több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásukra nem került sor.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az adózás rendjérõl szóló 1990. évi XCI. számú törvény módosításáról szóló T/4891. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 232 igen szavazattal, 32 ellenszavazattal, 16 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

(17.20)

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a szõlõtermesztésrõl és borgazdálkodásról szóló T/4760. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 286 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a hegyközségekrõl szóló 1994. évi CII. törvény módosításáról szóló T/4761. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 296 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a menedékjogról szóló T/4559. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 297 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a Budapest fõváros közigazgatási területérõl és kerületi beosztásáról szóló 1994. évi XLIII. törvény mellékleteinek módosításáról szóló T/4919. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 281 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 23 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az országos népszavazás elrendelésérõl szóló 86/1997.(X.8.) számú országgyûlési határozat módosításáról szóló H/5057. számú országgyûlési határozati javaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 268 igen szavazattal, 25 ellenszavazattal, 17 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. számú törvény módosításáról szóló T/4964. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 312 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a közhasznú szervezetekrõl szóló T/4890. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 295 igen szavazattal, 14 ellenszavazattal, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a Magyar Országgyûlés Házszabályáról szóló 46/1994.(IX.30.) számú országgyûlési határozat módosításáról szóló H/5004. számú országgyûlési határozati javaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 307 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 3 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve T/5052. számon benyújtotta a devizáról szóló 1995. évi XLV. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 302 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 10 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

A kormány sürgõs tárgyalást kérve T/5053. számon benyújtotta a biztosítóintézetekrõl és a biztosítási tevékenységrõl szóló 1995. évi XLVI. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatát.

(17.30)

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásba vételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 257 igen szavazattal, 21 nem szavazattal, 35 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Engedjék meg, hogy javítsam a törvények számát. Ez a XCVI. törvény volt a '95. évrõl; az elõzõ pedig a szintén '95. évi XCV. számú törvény volt, és nem XLV-ös, illetve XLVI-os.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve T/5054. számon benyújtotta a hitelintézetekrõl és pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatát. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásba vételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 245 igen szavazattal, 2 nem szavazattal, 63 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

A kormány sürgõs tárgyalást kérve T/5055. számon benyújtotta az értékpapírok forgalomba hozataláról, a befektetési szolgáltatásokról és az értékpapírtõzsdérõl szóló 1996. évi CXI. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatát. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásba vételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 259 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 59 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

A kormány sürgõs tárgyalást kérve H/5073. számon benyújtotta a Magyar Köztársaság és az Európai Beruházási Bank - EIB - közötti, az EIB magyarországi tevékenységére vonatkozó, Hongkongban, 1997. szeptember 22-én kelt keretmegállapodás megerõsítését indítványozó országgyûlési határozati javaslatát. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásba vételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 272 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, 41 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A Magyar Demokrata Néppárt képviselõcsoportja - a szükséges aláírások csatolásával - sürgõs tárgyalást kérve P/5074. számon politikai nyilatkozattervezetet nyújtott be az "Észak-atlanti Szövetség Szervezetében való magyar tagság elõsegítése érdekében" címmel.

Megkérdezem, az elõterjesztõk nevében kívánja-e valaki indokolni a sürgõsségi javaslatot. (Barsiné Pataky Etelka jelentkezik.) Igen.

Megadom a szót Barsiné Pataky Etelka képviselõ asszonynak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap