Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Most a határozathozatalok következnek.

Az elõterjesztõ az ajánlás 3. pontjában szereplõ módosító indítványt támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatot 299 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett elfogadta.

Az 1. és 2. pontokban található módosító indítványok alternatív megoldást kínálnak a határozati javaslat címének módosítására.

Elõször a környezetvédelmi bizottság javaslatáról határozunk az ajánlás 1. pontja szerint. A kulturális bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 114 igen szavazattal, 150 nem szavazattal, 37 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Most Szentkuti Károly módosító javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 2. pontja szerint. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 75 igen szavazattal, 176 nem szavazattal, 42 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 4. pontban a környezetvédelmi bizottság, valamint Szentkuti Károly a határozati javaslat 1. pontjának módosítását javasolja. Az indítvány elhagyni javasolja a hasznosításra készített program elõkészítésének tételes elemeit, és új megfogalmazást javasol. A kulturális bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 113 igen szavazattal, 157 nem szavazattal, 38 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az 5. pontban a környezetvédelmi bizottság, valamint Szentkuti Károly a határozati javaslat 2. pontjának módosítását javasolja. Az indítvány javasolja a hasznosítási tervben felsorolt tételes kulturális hagyományokat, és új megfogalmazást javasol. A kulturális bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 88 igen szavazattal, 168 nem szavazattal, 41 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalok végére értünk. Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyikrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés. (Senki sem jelentkezik.) Ilyen jelzés nem érkezik.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Soron következik a területfejlesztési támogatások és a decentralizáció elveirõl, a kedvezményezett területek besorolásának feltételrendszerérõl szóló 30/1997.(IV.18) számú országgyûlési határozat módosításáról szóló országgyûlési határozati javaslat zárószavazása. Az elõterjesztést H/4709. számon, az egységes javaslatot pedig H/4709/4. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

A Házszabály vonatkozó rendelkezése értelmében megadom a szót dr. Baja Ferenc környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter úrnak, aki a kormány álláspontját... (Dr. Baja Ferenc nemet int.) ...nem ismerteti? Ennek alapján nem adom a meg a szót Baja Ferenc miniszter úrnak - a miniszter úr ugyanis jelzi, hogy az elõzetes jelzéssel szemben nem kíván kormányálláspontot ismertetni. (Folyamatos, általános zaj. - Dr. Baja Ferenc szólásra jelentkezik.)

Megadom a szót Baja Ferenc miniszter úrnak - miniszter úrnak nyilatkoznia kell, hogy támogatja-e vagy nem.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap