Varga István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VARGA ISTVÁN, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság kisebbségi véleményének elõadója: Köszönöm szépen, elnök asszony. Csak nem szerettem volna az ülésvezetést átvenni, úgy gondoltam, hogy tetszik szólni a képviselõknek, hogy egy kicsit halkabban beszélgessenek errõl a dologról.

Tisztelt Országgyûlés! A mentelmi bizottságnak töretlen vagy majdnem töretlen gyakorlata volt, hogy abban az esetben javasoljuk az Országgyûlésnek a mentelmi jog fel nem függesztését, ha úgy érezzük, hogy egyrészt zaklató jellegû az a feljelentés, amely valamely országgyûlési képviselõt a munkájában zavarná, illetve az is egységes vélemény volt, hogy akár országgyûlési képviselõrõl van szó, akár más képviselõrõl, pontosan fogalmazzon minden képviselõ, és lehetõség szerint ne rágalmazzon, és senkinek a becsületét ne sértse.

A bizottság kisebbségi véleménye: ez a kijelentés mindenképpen sértette Tömörkény polgárait... (Közbeszólások jobbról: Így van!), kvázi az a véleményünk, hogy elképzelhetõ, hogy a magyar bíróságon elmarasztaló döntést fog hozni.

Mindezek alapján én tisztelettel azt kérem az Országgyûléstõl, hogy Hajdú János képviselõtársunk mentelmi jogát függesszék fel. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap