Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterelnök Úr! - mondanám, de helyette ezek szerint Keller államtitkár úr fog válaszolni a kérdésemre.

Az Egészségbiztosítási Önkormányzat Wesselényi utcai ingatlanvásárlásával kapcsolatban felmerült a különösen nagy értékre vonatkozó hûtlen kezelés gyanúja. 1997. VIII. hó 16-án tette közzé a sajtó, hogy a népjóléti tárca feljelentést tett a Központi Bûnüldözési Igazgatóságon. Néhány nap múlva a Központi Bûnüldözési Igazgatóság feljelentéskiegészítést rendelt el, majd ezt követõen a büntetõeljárásról szóló törvény szerint ismételten meghosszabbította az adatkiegészítés idejét. Tudomásom szerint az utolsó hosszabbítás október 18-án lejárt, hírt azonban nem hallhattunk arról, hogy mi történt ebben az ügyben. 150 millió forint értékû hûtlen kezelés gyanúja merült fel. Azt a kérdést tettem fel a miniszterelnök úrhoz, mi a helyzet most ebben az ügyben, miért hallgat a Népjóléti Minisztérium és a Központi Bûnüldözési Igazgatóság.

Tisztelt Képviselõtársaim! Ne gondolják, hogy okafogyottá vált az interpellációm, hiszen október 30-án nyújtottam be, majd a következõ nap reggel megjelent az elsõ hír a Magyar Nemzetben. Tehát ha mást nem, legalább ennyit azonnal elértem az interpellációmmal. Várom államtitkár úr válaszát. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap