Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Felhívom az Országgyûlés tagjainak figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 4., 6., 7., 8., 9., 11., 14., 15., 17., 19., 22., 23., 29., 30., 32., 38., 39., 41. és 44. pontjaiban és a kiegészítõ ajánlás 7. és 11. pontjaiban lévõ javaslatok elfogadását.

Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyûlés.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a támogatott módosító javaslatokat 230 igen szavazattal, 22 nem ellenében, 20 támogatás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítõ ajánlás sorrendjében, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, illetõleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.

(19.20)

Az ajánlás 1. pontjában Nacsa János a törvényjavaslat címének módosítását javasolja. A javasolt új cím: "Az agrárgazdaság fejlesztésérõl". A környezetvédelmi és a mezõgazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 197 igen szavazattal, 17 nem ellenében, 55 tartózkodás mellett elfogadta.

Az ajánlás 3. pontjában Simon József a törvényjavaslat preambulumának módosítását kezdeményezi. Indítványa szerint a nemzetgazdaság fejlõdése csak ennek átlagát meghaladó mértékû, tartósan növekvõ agrárteljesítmény mellett lehetséges. A mezõgazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 49 igen szavazattal, 162 nem ellenében, 54 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 20. pontjában Gyimóthy Géza a törvényjavaslat 3. § (1) bekezdését új pontokkal javasolja kiegészíteni. Ezekben az agrárgazdaság további célkitûzéseit terjeszti elõ. Frakciókérésre szavaz az Országgyûlés.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 56 igen szavazattal, 194 nem ellenében, 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 26. pontban Simon József a törvényjavaslat 4. § (1) bekezdése e) pontjának kiegészítésével azt javasolja, hogy az agrárjövedelmek növekedését a Katasztrófa Alap is segítse. A mezõgazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 89 igen szavazattal, 159 nem ellenében, 22 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 27. és 28. pontok alternatív megoldást javasolnak a törvényjavaslat... (Közbeszólások: A 27-est visszavonjuk!) - a 27-est visszavonják. A 28. pont azért még él.

Most az ajánlás 28. pontjáról határozunk, Pásztohy András indítványa alapján. A bizottságok nem támogatják... (Közbeszólások: Ez is visszavonva!) - õ is visszavonja, akkor nem kell róla szavazni.

A 42. pontban Simon József a törvényjavaslat 8. §-ának módosítását javasolja. Lényege: az államháztartási bevételbõl nyújtott agrártámogatás, illetve kedvezmény igénybevevõje adatok szolgáltatására köteles. A mezõgazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.

A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 123 igen szavazattal, 137 nem ellenében, 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés. (Nincs ilyen jelzés.) Nincs ilyen észrevétel.

A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a személyi javaslatok megtárgyalása. Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, van-e valakinek észrevétele azzal kapcsolatban, hogy a korábbi gyakorlatnak megfelelõen döntési javaslatonként határozzon az Országgyûlés. (Nincs ilyen jelzés.) Nincs ilyen észrevétel.

Az Országgyûlés elnöke a Házszabály 19. § (2) bekezdése g) pontjának megfelelõen személyi javaslatot terjesztett elõ H/5117. számon. A megüresedett bizottsági helyek betöltésére született megállapodásnak megfelelõen

a foglalkoztatási bizottság elnöki helyére dr. Surján Lászlót,

a gazdasági bizottság alelnökének dr. Latorcai Jánost,

a mentelmi bizottság alelnökének dr. Isépy Tamást (Szórványos taps.),

a költségvetési bizottság tagjának Csépe Bélát,

a mezõgazdasági bizottság tagjának Ivanics Istvánt,

az önkormányzati bizottság tagjának dr. Pálfi Dénest,

a kulturális bizottság tagjának Deutsch Tamást,

az oktatási bizottság tagjának dr. Kovács Kálmánt,

a nemzetbiztonsági bizottság tagjának dr. Pálfi Dénest,

az emberi jogi bizottságba - Pokorni Zoltán helyett - Sasvári Szilárdot,

az alkotmányügyi bizottságba - Deutsch Tamás helyére - dr. Rubovszky Györgyöt javasolja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 254 igen szavazattal, 3 nem ellenében és 9 tartózkodás mellett a személyi javaslatot elfogadta. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Az Országgyûlés elnöke további személyi javaslatot terjesztett elõ H/5116. számon. Ebben a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását elõkészítõ bizottságban korábban megüresedett bizottsági helyre dr. Rapcsák Andrást jelöli.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 219 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 11 tartózkodás mellett a személyi javaslatot elfogadta. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Engedjék meg, hogy az Országgyûlés és a magam nevében a megválasztott bizottsági elnöknek, alelnököknek és tagoknak a munkájukhoz sok sikert kívánjak. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Két perc szünet következik. (Rövid szünet. - Számos képviselõ elhagyja az üléstermet.)

(Boros Lászlót a jegyzõi székben dr. Tóth Tihamér váltja fel.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap