Orosz Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Remélem sikerül megtartanom a jó szokásomat. Mindössze azért kértem szót, hogy a mezõgazdasági bizottság elnökeként megnyugtassam Veér Miklós képviselõtársamat: a látszat néha csal.

Természetesen arról az indítványról, amit a 167. sorszámon beterjesztett, a bizottságnak az az álláspontja szerepel, hogy egyharmada sem ért egyet vele. Ez kizárólag annak köszönhetõ, hogy a bizottság álláspontja szerint ennek a c) pontnak nem Cserszeg vidéki körzetnek, hanem cserszegi körzetnek kell lennie. Egyébként pedig teljes mértékben egyetért a mezõgazdasági bizottság azzal, hogy a Hévíz-Egregy része legyen ennek a borvidéknek.

Összegzésként is mindenképpen el kell mondanom, hogy természetesen sok helyrõl kapott sok képviselõtársunk megkeresést, ebben a paksamétában is van egy jó pár, amelyek olyan indítványt tettek, hogy ilyen-olyan átrendezést hajtson végre a borvidékek, bortermõhelyek sorában. Ezek közül azokat, amelyek száz százalékig biztosan hasonlók, tehát pontra, vesszõre egyeznek a végsõ elképzeléssel, azokat az indítványnak megfelelõen a mezõgazdasági bizottság befogadta. Amiben ilyen eltérések vannak, mint ahogy azt Veér Miklós képviselõtársam indítványa kapcsán is jeleztem, ott természetesen elutasítottuk, de maga az összegzõ módosító indítvány, amelynek elõterjesztésére a holnapi bizottsági ülés lesz hivatott, természetesen már ezek és az ön által említett hegyvidékek, borvidékek esetében is - emlékeim szerint mindegyik esetében - azt fogja tartalmazni, amit ön a hozzászólásában megfogalmazott.

Köszönöm figyelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap