Veér Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

VEÉR MIKLÓS (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyûlés! Elnök úr! Képviselõtársaim! Igazán nagyon rövid leszek. A 156. sorszámmal jelzett módosító indítványhoz kívánok hozzáfûzni néhány gondolatot.

Karakas János képviselõtársam több, különbözõ párthoz tartozó képviselõvel közösen benyújtott módosító indítványával értek egyet szinte teljesen, holott ez is az elutasított indítványok sorában van. Én igazán tisztelettel kérem a kormányt és az illetékes bizottságot, hogy ezt a módosító indítványt is ismételten vitassák meg.

(20.20)

Ha igazán rendet akarunk tenni ezen a területen, ha valóban küzdeni akarunk a borhamisítók ellen, akkor sokkal szigorúbb bírságot kell alkalmazni.

Támogatnám a bírságnak a módosító javaslatban meghatározott módját és mértékét, tehát azt, hogy a kifogásolt tétel mennyiségétõl, értékétõl, a feltárt hiba jellegétõl függõen legalább a borászati termék belföldi forgalmi értékének kétszeresének, legfeljebb tízszeresének megfelelõ összegnek kellene lenni a pénzbüntetés mértékének. Tudomásom szerint ez más területen jól bevált bírságolási rend.

Köszönöm megtisztelõ figyelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap