Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem Tardos Mártont, a kijelölt bizottság elnökét, kíván-e a bizottság elõadót állítani. (Tardos Márton nemet int.) Nem.

A képviselõcsoportok hozzászólásai következnek - ha vannak. Kérem, jelezzék. Képviselõcsoportonként egy képviselõtársunk szólhat. Jelentkezõ nincs.

Tisztelt Országgyûlés! Most a módosító javaslatokról határoz az Országgyûlés a T/4520/13. számú ajánlás 1-8. pontjai szerint. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az ajánlás 1-8. pontjaiban szereplõ módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 221 igen szavazattal, 18 ellenszavazattal és 18 tartózkodással a módosító javaslatokat elfogadta.

Az alkotmányügyi bizottság zárószavazás elõtti módosító javaslatot nyújtott be, amelyrõl T/4520/15. számon ajánlás készült. Záróvitára kerül sor, amelyet most megnyitok. Kérdezem, kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Nem. A záróvitát lezárom.

Most az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatáról határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 250 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal és 1 tartózkodással elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Az alkotmányügyi bizottság hétfõi ülésén a Házszabály 106. §-ának (8) bekezdése szerinti ötnapos határidõ biztosítására nem tett javaslatot, most tehát a zárószavazás következhet.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a behozott kõolaj és kõolajtermék biztonsági készletezésérõl szóló 1993. évi IL. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot a módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a törvényjavaslatot 211 igen szavazattal, 22 ellenszavazattal és 23 tartózkodással elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a rendõrség által körözött tárgyak adatainak nyilvánossá tételérõl szóló törvényjavaslat határozathozatala. Dr. Szigethy István és dr. Wekler Ferenc, SZDSZ, képviselõtársaink önálló indítványát T/4788. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Meg kell azonban elõtte kérdeznem Világosi Gábor államtitkár urat a kormány álláspontjáról.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap