Isépy Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ISÉPY TAMÁS (Fidesz): Tisztelt Országgyûlés! Az idõ elõrehaladásával fordított arányban fog állni felszólalásomnak az idõtartama. Nagyon röviden csak annyit, ezer évre sem akarok visszamenni, csak 1989-re, mert az volt az az idõszak, amikor elkezdett szállni a tömjénfüst úgy, hogy sem a füstölõt nem kobozták el, sem a füstölõt lóbázót nem vitték Kistarcsára. 1990-ben ebben a tömjénfüstben megszületett az elsõk közé tartozó rendszerváltó törvény a lelkiismereti és vallásszabadságról. Ma itt vagyunk 1997-ben, és felmerül a kérdés, hogy miért kell ettõl visszalépni. Mert a jelenlegi törvényjavaslat visszalépés a módosító javaslat elutasításával, ami csak arra irányul, hogy ha már kiveszem a törvény 19. §-ának (2) bekezdését, akkor legalább hagyjam benne azt, hogy valami más, egyedi, meghatározott célra is adható állami támogatás, ha már nevesíti a többit és az egyházi finanszírozási törvénybe beépíti.

Csak ennyi, ez a fél mondat lett volna az, ami a visszalépést megakadályozta volna. Én elhiszem, hogy technikailag ezt esetleg jobban be lehetett volna építeni a finanszírozási törvénybe, de ha itt vette ki a törvénybõl, akkor sajnos ide kell visszatenni a törvénybe ezt a fél mondatot.

Bízom benne, hogy ebben még szavazás lesz. Nem is folytatom, mert ha az összes itt ülõt meggyõzném arról, hogy milyen jó ez a módosító javaslat, akkor is kevés lenne az elfogadásához. Tehát ezért hagyom itt abba.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap