Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! Az energiaszektor privatizációja nagyon sokszor volt már itt terítéken a parlamentben, ezen belül természetesen a villamosáram-szektor privatizációja is. Egy szóval illetve ezt az ágazatot, nemzeti stratégiai ágazatként jelöltük meg itt már többször, s különösen kényes ez a terület az árral való összefüggése miatt és - nyugodtan hozzátehetem - az árkompenzációval való összefüggése miatt is. Tehát nem mindegy, hogyan alakul a lakosság széles rétegeit érintõen ennek a szektornak a privatizációja. Most az azonnali kérdések órájában ezzel kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni.

Tudomásom szerint az ÁPV Rt. vezetõi pár hete még úgy nyilatkoztak, hogy éppen ennek az ágazatnak a sajátosságaira és a jelentkezõ problémákra tekintettel, egyelõre nem lesz privatizáció. Nem vették le véglegesen napirendrõl, de halasztást szenved, mivel bizonyos hatásvizsgálatokat kell megejteni. Ezzel szemben meglepõdtünk, amikor MTI-hír közölte, hogy a Magyar Villamos Mûvek Rt. Duna Menti Erõmûvének 23 százalékos részvénycsomagját értékesítették, a szerzõdés jóváhagyása október 30-án megtörtént. A legnagyobb bökkenõ ebben az üzletben, ebben a hírben az, hogy az MTI közlése szerint a vételárat a két fél üzleti titokként kezeli.

Kérdezem tisztelettel államtitkár asszonyt egyrészt afelõl, hogy az a várakozás, hogy tulajdonképpen egyelõre nem lesz privatizáció, igaz- e még - hiszen lett. Tehát mi a politikája az ÁPV Rt.-nek? (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) És mi a helyzet avval, hogy a vételárat a két fél üzleti titokként kezeli?

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap