Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Interpelláló képviselõtársunk nem fogadta el a miniszter úr válaszát. Kérdezem ezért a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a választ. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Kérem, Nikolits István miniszter úr gépét szíveskedjenek bekapcsolni! Serfõzõ András, Mayer Antal, Kiss Gábor, Karakas János, Pancza István gépét szintén szíveskedjenek bekapcsolni! Kérdezem, hogy mindenki jelezte-e, akinek a gépét még nem kapcsolták be. Karakas János gépét kérjük bekapcsolni! Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyûlés! A táblán ugyan nem, de a monitoromon látszik, hogy a Ház nemcsak szemmel láthatóan, hanem a gombnyomások alapján is határozatképtelen. Ismételten arra kérem a frakciókat, hogy szíveskedjenek a határozatképességet biztosítani! (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyûlés! Ismételten kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a tárca nélküli miniszter úr válaszát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 135 igen, 35 nem, 4 tartózkodás.) Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyûlés! Megállapítom, hogy az Országgyûlés határozatképtelen, és a határozatképesség helyreállítására tett intézkedéseim sem vezettek eredményre, ezért a Házszabály rendelkezéseinek megfelelõen elrendelem, hogy a következõ ülésre tegyük nyilvánossá a nem jelen lévõ, nem szavazó képviselõk névsorát.

Tisztelt Országgyûlés! Most áttérünk a következõ interpellációra, és amikor a Ház határozatképes lesz, akkor döntünk errõl az interpellációról.

Tisztelt Országgyûlés! Idõközben megérkezett Sepsey Tamás képviselõ úr, ezért visszatérnénk a képviselõ úr írásos interpellációjára. Téves információ volt arról, hogy ma nem is érkezik meg.

Tisztelt Országgyûlés! Az 1997. július 8-ai ülésen dr. Sepsey Tamás, a Magyar Demokrata Fórum képviselõje, által elmondott interpellációra dr. Csiha Judit, a privatizációért felelõs tárca nélküli miniszter válaszát sem a képviselõ, sem az Országgyûlés nem fogadta el. Az interpellációt ezért kiadtam az alkotmány- és igazságügyi bizottságnak, valamint a gazdasági bizottságnak. A bizottságok jelentéseit I/4686/1. és I/4686/2. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A bizottságok az interpellációt megvitatták, és az interpellációra adott választ a bizottsági ülésen az interpellált által tett kiegészítéssel megalapozottnak tekintették.

Megkérdezem az alkotmányügyi bizottságot, hogy kívánja-e a jelentést szóban kiegészíteni. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett.

Megkérdezem a gazdasági bizottság elnökét, Tardos Márton urat, hogy a bizottság kívánja-e szóban kiegészíteni jelentését. (Tardos Márton nemet int.) A bizottsági elnök úr jelzi, hogy nem kívánja szóban kiegészíteni jelentését.

Megkérdezem dr. Sepsey Tamás képviselõ urat, hogy egyetért-e a bizottsági jelentésben foglaltakkal. Megadom a szót Sepsey Tamás képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap