Homoki János Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Franz Josef Strauss, a bajor szociális jóléti állam megteremtõje mondta, hogy "a demokráciában a kormánynak jó fogakkal kell rendelkeznie, hogy oda tudjon harapni, ha szükséges". (Derültség. - Zaj.) A mi demokráciánkban a kormány nem követi a jó tanácsot, sõt óriási eredményeket értünk el a bûnözés minden mûfajában annak büntetlenül hagyása területén.

A bûnözés ma az ország legsikeresebb tömegmozgalma. Ugyanis a legkifizetõdõbb büntetlenül bûnözni. Tavaly már csak minden hetedik bûnelkövetõt ítéltek el, azt is olyan enyhe ítéletekkel, hogy így megvan a kellõ biztatás a jövõre nézve újabb bûncselekmények elkövetésére. Hazánk ma Közép-Európa Libanonja: tolvajok, rablók, betörõk, garázdák, robbantók stb., vagyis a bûnözõk eldorádója. (Derültség.) Miközben a szervezett bûnözés perifériáin az elkövetõk olykor lebuknak, a jéghegy csúcsán irányítók hatalmas jövedelmeket zsebelnek be, amit büntetlenül megúsznak. (Általános zaj.) A kormány kiszolgáltatta magát a bankoligarchiának, a Nyugat könyörtelen üzletpolitikájának. Nem véletlen, hogy a külkereskedelem lehetõségeit ragadta meg elõször az alvilág, amelybõl eredõen mértéktelenül és ellenõrizhetetlenül jött be az országba az olaj, cukor, fegyver, majd illegálisan a kábítószer, robbanószerkezetek és minden, amiben üzletet látnak a nagytõke képviselõi. (Zaj. - Közbeszólás: Mibõl van a Mercid?)

Ki tudja Magyarországon, hogy melyik volt az a négy nagybank, amely hitelt folyósított 1995-ben magáncégeknek az ország gabonatermésének nyomott áron való felvásárlásához, miközben a chicagói tõzsdén az árak emelkedtek, és Európa gabonaraktárai kiürülõben voltak? (Közbeszólás: Takarékos képviselõ Mercivel!) Vajon kik nyertek milliárdokat a kisvállalkozók és gazdálkodók munkájából? Kik szervezték meg a burgonya árának két évvel ezelõtti árrobbanását és hogyan? Vajon kik nyerészkedtek az exporttámogatás felvételével úgy, hogy a határon oda- vissza megjáratták a mezõgazdasági termékeket, miközben az ellenõrzés természetesen elmaradt?

Nincs tudomásunk arról, hogy ezekben az ügyekben büntetõeljárás indult volna bárki ellen is. Úgy tûnik, továbbra is nyerõk a bankárok, a zavarosban halászó külkereskedõk, az olajmágnások, a burgonya- és búzamanipulátorok. Egyre virágzik a szervezett bûnözés, miközben néhány megvásárolt vámos és rendõr segédkezik az alvilágnak, ha kell, útlevéllel, forgalmi engedéllyel, fiktív számlák és információk kiadásával.

(15.40)

A lyukas törvénykezési hálóra egyre nagyobb réseket vág az alvilág. Minden tisztességes, az ország sorsáért aggódó magyar állampolgár - vallástól és pártállástól függetlenül - arra vár, mikor veszi már észre a kormányzat, hogy sürgõsen vissza kellene szorítani az alvilág elõretörését.

Kérdezem államtitkár úrtól: véleménye szerint hatalmi ág az alvilág? Miért nem tudják megállítani az alvilág elõretörését?

Várom államtitkár úr válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap