Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az elõterjesztés sürgõs tárgyalásba vételét. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a sürgõs tárgyalásba vételt 79 igen szavazattal, 146 nem szavazattal, 29 tartózkodás ellenében nem fogadta el. (Dr. Pusztai Erzsébet: Úgy látszik, félnek a vizsgálattól!)

Tisztelt Országgyûlés! A tegnapi és a mai ülésnapunkon több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásukra nem került sor.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 1996. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló T/4920. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 213 igen szavazattal, 34 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Kérném Kovács Kálmán képviselõ úr gépét bekapcsolni! Kérdezem, hogy van-e még valaki, akinek nem mûködik a szavazógépe. (Senki sem jelentkezik.) Más nem jelentkezett.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a gazdasági kamarákról szóló 1994. évi XVI. törvény módosításáról szóló T/4935. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 229 igen szavazattal, 27 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az egyéni vállalkozásról szóló 1990. évi V. törvény módosításáról szóló T/4938. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 255 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

(17.00)

Indítványozom, a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az Országos Tudományos Kutatási Alap-programokról szóló T/4861. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Vancsik Zoltán: Nem mûködnek a gépek!)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 266 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Kérném Kuncze Gábor belügyminiszter úr gépét is bekapcsolni, mert az sem mûködik; Karakas János, MSZP-s képviselõ gépét is kérném bekapcsolni. Van-e még más, akinek nem mûködik a gépe? (Senki sem jelentkezik.) Más jelentkezést nem látok.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a fegyveres biztonsági õrségrõl, a természetvédelmi és a mezei õrszolgálatról szóló T/4278. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 247 igen szavazattal, 2 nem ellenében, 14 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a helyi önkormányzatok társulásairól és együttmûködésérõl szóló T/4888. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 265 igen szavazattal, 3 nem ellenében, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény módosításáról szóló T/4887. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 264 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a mértéktelen sérülést okozónak vagy megkülönböztetés nélkül hatónak tekinthetõ egyes hagyományos fegyverek alkalmazásának betiltásáról, illetõleg korlátozásáról szóló egyezmény és a hozzá csatolt jegyzõkönyvek kihirdetésérõl rendelkezõ 1984. évi 2. számú törvényerejû rendelet módosításáról és kiegészítésérõl szóló törvényjavaslat módosító javaslatairól történõ határozathozatal. Az elõterjesztést T/4937. számon, a bizottsági ajánlásokat pedig T/4937/4. és 7. számokon kapták kézhez az Országgyûlés tagjai. Az emberi jogi bizottság állásfoglalásait a T/4937/6. számú ajánlás tartalmazza.

Megkérdezem Eörsi Mátyás államtitkár urat, kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra. (Igen.) Igen, megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap