Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az Egészségbiztosítási Alap 1997. évi pótköltségvetésérõl szóló törvényjavaslat zárószavazása.

Az elõterjesztést T/4834. számon, az egységes javaslatot pedig T/4834/22. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Az egységes javaslathoz senki sem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal tehát egyetlen döntést igényel.

(19.00)

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az Egészségbiztosítási Alap 1997. évi pótköltségvetésérõl szóló törvényjavaslatot, az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 235 igen szavazattal, 50 ellenszavazat és 6 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 108. § (2) bekezdése alapján az Országgyûlés felkérheti az Országgyûlés elnökét, hogy a köztársasági elnöktõl kérje a törvény sürgõs kihirdetését. Errõl az Országgyûlés vita nélkül határoz.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e azzal, hogy az Országgyûlés elnöke a törvény sürgõs kihirdetését kezdeményezze. Kérdem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 256 igen szavazattal, 34 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett úgy határozott, hogy az Országgyûlés elnöke kérje a törvény sürgõs kihirdetését.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság és az Európai Beruházási Bank közötti, az EIB magyarországi tevékenységére vonatkozó, Hongkongban, 1997. szeptember 22-én kelt keretmegállapodás megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és határozathozatala.

Az elõterjesztést H/5073. számon, a gazdasági bizottság ajánlását pedig H/5073/2. számon kapták kézhez képviselõtársam.

Megadom a szót Akar László államtitkár úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap