Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Figyelemmel, hogy G. Nagyné Maczó Ágnes képviselõtársunk nincs jelen, a határozathozatal következik. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a mentelmi jog felfüggesztése a jelen lévõ országgyûlési képviselõk... (A szomszédjával beszélgetõ Aszódi Ilona Katalinhoz intézve szavait:) Képviselõ asszony minden szava ide hallatszik. De talán akkor jelentkezzen hozzászólásra, hogy mások is hallják. (Zaj.) De azért mégis jobb lenne, ha nem velem vitatkozna, vagy úgy beszélgetne a szomszédjával, hogy itt ne halljam. Nem?

Tisztelt Országgyûlés! Felhívom képviselõtársaim figyelmét tehát, hogy kétharmados szavazásról van szó, és emlékeztetem önöket, hogy a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselõ asszony mentelmi jogát az Országgyûlés függessze fel.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy felfüggeszti-e G. Nagyné dr. Maczó Ágnes országgyûlési képviselõ mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 180 igen szavazattal, 49 ellenszavazattal, és 33 tartózkodással G. Nagyné dr. Maczó Ágnes mentelmi jogát felfüggesztette.

Tisztelt Országgyûlés! soron következik a személyi javaslatok megtárgyalása. (Zaj. - Az elnök az asztal többszöri megkopogtatásával csendre int.) Az Országgyûlés elnöke a Házszabály 19. § (2) bekezdés g) pontjának megfelelõen személyi javaslatot terjesztett elõ H/5166. számon. Ebben az Országgyûlés elnöke a korábban dr. Isépy Tamás által betöltött, de a KDNP képviselõcsoportjának megszûnése miatt megüresedett helyre dr. Für Lajost jelöli az Állami Számvevõszék elnökének jelölését szolgáló eseti bizottság tagjává.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 258 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.

Az Országgyûlés nevében is eredményes munkát kívánok a képviselõ Írnak. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Felkérem a költségvetési bizottság tagjait, hogy a fõemelet 11. számú teremben kezdjék meg az ülést a szükséges módosító javaslatok megtárgyalása érdekében. Mi pedig addig részletes vitákkal folytatjuk a munkánkat. (Dr. Nagy Sándor: Szóljál, hogy lesz még szavazás!) Öt perc szünetet rendelek el. (Rövid szünet.)

(20.20)

Tisztelt Országgyûlés! Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy természetesen ma még lesz szavazás, mint ahogy ezt nyilván mindnyájan tudják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a külföldi székhelyû vállalkozások magyarországi fióktelepeirõl és kereskedelmi képviseleteirõl szóló törvényjavaslat részletes vitája.

Az elõterjesztést T/4965. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/4965/9. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

A hatáskörrel rendelkezõ bizottságok nem kívánják ajánlásukat szóban kiegészíteni.

Tisztelt Országgyûlés! Kezdeményezem, hogy az Országgyûlés a részletes vitában az elõterjesztéshez érkezett módosító javaslatokat együttesen tárgyalja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a javaslatot. Kérem kézfelemeléssel szavazni. (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége az indítványt elfogadta.

Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Mivel felszólaló nem jelentkezett, a részletes vitát lezárom.

Vastagh Pál miniszter úr sem kíván most nyilván szólni. (Dr. Vastagh Pál nemet int.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a számvitelrõl szóló 1991. évi XVIII. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslat részletes vitája.

Az elõterjesztést T/4963. számon, a bizottságok együttes állásfoglalását pedig T/4963/11. számon kapták kézhez képviselõtársaink.

Megkérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságok elnökeit, kívánnak- e szólni. (Senki sem jelentkezik.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Kezdeményezem, hogy az Országgyûlés a részletes vitában a tartalmi összefüggésekre figyelemmel az elõterjesztéshez érkezett módosító javaslatokat együttesen tárgyalja. Aki ezzel egyetért, kérem kézfelemeléssel jelezni. (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Mivel nem, a részletes vitát lezárom.

Akar László államtitkár úr sem kíván szólni.

A módosító javaslatokról történõ szavazásra a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az egészségügyrõl szóló törvényjavaslat részletes vitája.

Az elõterjesztést T/4459. számon, a bizottságok ajánlásait pedig szintén ezen a számon kapták meg képviselõtársaim.

Schwarcz Tibor képviselõ úr lenne a szociális bizottság elõadója, de nem látom a teremben, úgyhogy a bizottság ezek szerint nem kíván szólni, mint ahogy más bizottság sem.

Tisztelt Országgyûlés! A mai részletes vita szakaszolására a törvényjavaslat szerkezeti rendjét követve és a javaslatok közötti összefüggésekre figyelemmel teszek javaslatot, amelynek ismertetésére megkérem a jegyzõ urat.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap