Surján László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SURJÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Nem gondoltam volna, hogy még egyszer szót kérek, de ha már így éjfél körül beszélgetünk a témáról, kénytelen vagyok. Miniszter úr, nagyon világosan elmondtam, hogy miben látom a választási jelleget. És nem abban, amit ön megpróbált a számba adni, még éjfél körül is tudok figyelni erre.

Itt most tõlem hiába vár megszorító javaslatokat a kiadási oldalról. Szakmai meggyõzõdésem, hogy a magyar egészségügy alulfinanszírozott. Nem tehetjük hosszasan azt, hogy a nemzetközi árakon beszerzett egészségügyet - ahol egyetlen tényezõ van, ami nem nemzetközi: a bér -, mi ma körülbelül az ausztriainak egyharmadáért mûködtetjük. Kalapot le az egészségügyi hálózat elõtt, hogy mûködni tud! És minden kormányzatnak számolnia kell avval, hogy itt költségrobbanás lesz. Ez megoldhatatlan másképpen. Tehát bûn lenne bárkinek, kormányzatnak vagy ellenzéknek az egészségügyön globális kiadás-visszafogást csinálni. Ezt én inkább a humor kategóriájába sorolom, mert nem nagyon tudnék vele mást mit kezdeni.

Folytathatnánk tovább, azt hiszem, nem érdemes ma már, talán még lesz alkalom folytatni. Annyit azért szeretnék elmondani, hogy a nyugdíjkérdésben nem bátorság a törvények végrehajtása. A tavalyi béremelkedését kapja meg a nyugdíjas idén, ezt meg lehet magyarázni mindenkinek, ezt ne irigyelje tõle senki.

(23.20)

Az, hogy idén nem fog annyira felmenni az aktívak bére, mint ahogy tavaly felment, ez sajnálatos dolog, de hát így van. De amennyivel tavaly felment az aktívak bére, annyival megy fel idén a nyugdíj.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap