Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Elõször is szeretném kifejezni a reményemet, hogy ön valóban a miniszterelnök úr nevében fogja a válaszát megadni, mert csak akkor van értelme az azonnali kérdések órájának.

(14.10)

Legyen szabad megjegyeznem: azért vagyok kénytelen elfogadni az ön válaszát a miniszterelnök úr helyett, mert a tél kegyetlen, nem vár egy napot sem, nemhogy egy hetet - márpedig a hajléktalanokról szerettem volna kérdezni a miniszterelnök urat. Azt a tényt szeretném a miniszterelnök úr tudomására hozni, és az õ szájából hallani a választ, hogy már egy hónap sincs karácsonyig, de karácsony köztudottan télen van, ugyanakkor a tél még jóformán be sem köszöntött, de van már tíz megfagyott hajléktalan. A hajléktalanok számát 40-50 ezerre teszik országszerte, akiknek pillanatnyilag sincs fedél a fejük fölött, ugyanakkor több százezren munkanélküliek vagy nem munkanélküliek, akik egyszerûen olyan keveset keresnek, hogy még az állandóan emelkedõ lakásrezsiket sem tudják kifizetni, olyan helyzetbe kerültek, hogy akár hajléktalanná válhatnak.

Ezért én úgy gondolom, indokolt azon kérdés feltétele, hogy vajon mit tud ígérni a miniszterelnök úr, természetesen mit ezen belül az ön minisztériuma a hajléktalanoknak, és mit ígér azoknak a százezreknek, akiket a hajléktalanság réme fenyeget, és a hajléktalanság réme ellen nem tudnak mit tenni, mert képtelenek a száguldó inflációval lépést tartani.

Várom megtisztelõ válaszát. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap