Világosi Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselõ Úr! Nem tudom, milyen alapon mondja azt, hogy szegényes volt a válasz. Gyakorlatilag egy szuszra elmondtam egy sereg konkrét intézkedést, amit ez az új rendõri vezetés megtett. És már unos- untalan ismételgetjük a konkrét számokat és eredményeket is, amelyek vitathatatlanok. (Zaj.)

Az megint csak vitathatatlan természetesen, hogy vannak bizonyos bûncselekmény-kategóriák, ahol a helyzet nem jobb, ahol a helyzet rosszabb. De ellentétben az önök által mondott adatokkal, az ismertté vált bûncselekmények száma egyébként kevesebb mint 10 százalékkal növekedett 10 hónap alatt. De azt is mindig elmondtuk, hogy a 10 hónap erre kevés, egy jóval hosszabb idõszakot kell figyelembe venni.

És ha ön megnézi az 1992-es, '93-as, '94-es adatokat, akkor bizony- bizony azt kell látnia, hogy nem olyan szörnyû a helyzet, mint ahogy ezt önök állandóan beállítják. És ezzel valóban csak azt segítik elõ, hogy azok az emberek, akik még reálisan ítélik meg a bûnügyi helyzetet, azok is szubjektíve most már egyre rosszabb helyzetbe kerülnek és elbizonytalanodnak.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap