Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Az országot a Budapest Bank eladása kapcsán, a kormány számaiból kitûnõen, mindösszesen hozzávetõlegesen 32 milliárd forintos, tehát csillagászati összegû kár érte. Ebbõl a kárból a Polgári Bankkal kapcsolatban keletkezett kár miatt az Állami Számvevõszék 1 milliárd 100 millió vonatkozásában büntetõfeljelentést tett. Az én szerény számításaim szerint még mindig közel 31 milliárd forint hiányzik a Budapest Bank eladása kapcsán. Úgy gondolom, a kormány eddigi hallgatása és szerénysége, hogy nem adott felvilágosítást abban a tárgykörben, hogy mit kíván tenni a még hiányzó 31 milliárd forint tekintetében, egy bûnügy vádlott-társai közt elfogadható magatartás lenne, de semmiképpen nem fogadható el attól a kormánytól, amely azt állítja önmagáról, hogy harcol az állami vagyon eltüntetése meg a korrupció ellen.

Úgy gondolom, hogy itt legalábbis két kérdésre kellene felelnie a miniszter úrnak; hangsúlyozom, a miniszterelnök úr nevében, mert én késõbb a miniszterelnök úr vonatkozásában visszakérdezem a leckét, sõt, ennél többet is fogok tenni.

Tehát mibõl fedezi a kormány - ez az elsõ kérdésem - ezt a 31 milliárdnyi kiesést, sõt, a Polgári Bankkal együtt 32 milliárdot? Mikor szánja el magát - ez a második kérdésem - a büntetõfeljelentés megtételére?

Várom megtisztelõ válaszait. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap