Homoki János Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Államtitkár Úr! Ki akadályozta meg önöket abban, hogy a liberalizált idegenrendészeti törvényt az elmúlt 3,5 évben megváltoztassák, szigorítsák? Senki, államtitkár úr! -

hogy a határokon ne tudjanak bejönni a külföldi bûnözõk, megszûrjék õket, és olyan elemek jöjjenek... (Moraj a kormánypárti padsorokban.) be az országba, akik nem hajlandók ilyen dolgokra.

Persze tudjuk, hogy a liberális szabadságeszmény szerint a bûnözõnek több joga van, mint az áldozatnak. Viszont az állampolgárok alkotmányhoz fûzõdõ joga a biztonsághoz való jog. Márpedig biztonság nélkül nem beszélhetünk szabadságról. Magyarországon a szállodákat kivéve ma nincs bejelentési kötelezettség. Ha külföldi vagy bárki magánlakásban száll meg, lehetetlen a nyomára bukkanni; olyan bûncselekményt követ el, amilyet akar, majd gond nélkül, úriember módjára elhagyja az országot. A külföldi bérgyilkosokat így soha nem fogják önök felderíteni, mert külföldre távoznak az elkövetés után. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Zárjuk le a határokat!)

Kérem, mi akadályozta meg a kormányt abban, hogy a lakónyilvántartó könyvet visszaállítsák az önkormányzatokkal közösen? (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Igen, vagy nem?) Semmi, államtitkár úr!

Köszönöm. Nem tudom elfogadni a választ. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap