Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Alelnök Úr! Az Állami Számvevõszék az Országgyûlés felkérésére megvizsgálta a Budapest Bank privatizációját. A Számvevõszék jelentései - beismerem - valóban nem megnyugtatóak a kormánytöbbség számára. A Számvevõszék megállapította, hogy ez a privatizáció célszerûtlen volt, gazdaságtalan volt. Lassan olyan félszáz milliárd forintjába kerül a magyar állampolgároknak a Budapest Bank. Az a Budapest Bank, amelynek csodálatos elnöke pénzügyminiszteri posztot is betöltött, s a magyar állampolgárok számára igen hasznos intézkedéseket javasolt.

Az Állami Számvevõszék elvégezte a munkáját, és a törvény kötelezettségénél fogva, ha bûncselekményre utaló gyanús jeleket talál, akkor meg kell hogy tegye a följelentést az illetékes helyen. Ezt megtette az Állami Számvevõszék a Budapest Bank privatizációja kapcsán, mert úgy érezte, nem mehet el szó nélkül bizonyos dolgok mellett. Ennek a feljelentésnek a tényét valakik kiszivárogtatták. A kiszivárogtatást követõen a legolvasottabb magyar napilap azt a vastag betûs fejlécet közölte: nincs alapja az ÁSZ-feljelentésnek. Sulykolja a közvéleménynek, hogy az Állami Számvevõszék eleve téved. Utána közli vékony betûvel: mondja az érintett személy jogi képviselõje. Ez azért nagyon csúnya megtámadása az ÁSZ-nak.

A Bankszövetség tiltakozik az ÁSZ feljelentése ellen, ahelyett hogy megvizsgálná, hogy a magyar bankárok áldásos tevékenysége miért került több száz milliárd forintba a magyar állampolgároknak. Ezért kérdezem alelnök urat, mi a véleménye arról, hogy az Állami Számvevõszéket, amikor a törvényi kötelezettségét végzi, akkor támadják, nem pedig megdicsérik ezért.

Várom válaszát, alelnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap