Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalra a jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a gazdasági kamarákról szóló 1994. évi XVI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája.

Az elõterjesztést T/4935. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/4935/32. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságok elnökeit, kívánják- e az ajánlást szóban is kiegészíteni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! A törvény szerkezeti rendjét és a módosító javaslatok közötti összefüggéseket figyelembe véve kezdeményezem, hogy a részletes vita három szakaszból álljon. Az elsõ szakaszban az ajánlás 1-10. pontjai szerepelnek a gazdasági kamarák tagságára vonatkozó rendelkezések alapján a második szakasz a kamarák feladataihoz, mûködéséhez és önkormányzataihoz benyújtott módosító indítványokat tartalmazza a 11-34. pontok alapján végül a vegyes és zárórendelkezéseket módosító indítványok vitájára kerül sor a 35-40. pontok szerint.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlés, elfogadja-e az indítványt. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége indítványomat elfogadta.

Megnyitom a részletes vita elsõ szakaszát az 1-10. pontok alapján. (Szili Sándor jegyzõ jelzi, hogy elõzetesen írásban Puha Sándor jelentkezett, de nincs a teremben.) Puha képviselõ nincsen.

Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. Göndör István, MSZP.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap